Zyrtarët: Rusia po dërgon grurë ukrainas jashtë shtetit

Rusia po dërgon grurë nga Ukraina jashtë shtetit, thonë zyrtarët e emëruar nga Rusia në Ukrainën jugore të okupuar.

Pretendimi – të cilin BBC nuk ka qenë në gjendje ta verifikojë – vjen pasi zyrtarët ukrainas akuzojnë Rusinë për vjedhjen e rreth 600,000 tonë drithë dhe eksportimin e disa prej tyre.

Rusia mohon se po vjedh grurë.

Qasja në grurin e grumbulluar të Ukrainës është bërë urgjente ndërkombëtarisht: miliona tonë eksportohen çdo vit në Afrikë dhe Lindjen e Mesme.

Por ajo nuk mund të dërgohet tani sepse marina ruse po bllokon portet e Detit të Zi të Ukrainës.

Dhe Rusia thotë se Ukraina duhet të çminojë ujërat jashtë bregut të Detit të Zi, në mënyrë që korridoret për të eksportuar grurin të bëhen funksionale./Shqip.com