Zyrtarët e Mariupolit: Rusët po zhvarrosin trupat e të vdekurve në qytet

Rusët dyshohet se po zhvarrosin trupa në Mariupol, sipas këshillit të qytetit ukrainas.

Zyrtarët e qytetit në Mariupol thonë se pushtuesit rusë kanë filluar të zhvarrosin trupat e varrosur në oborret e blloqeve të banimit, raporton “BBC”.

Këshilli Bashkiak i Mariupolit njoftoi në rrjetin social “Telegram” se pushtuesit rus nuk po i lejojnë banorët të varrosin njerëzit që dyshohet se janë vrarë.

Një trup i pa jetë në Mariupol

Çdo oborr tani ka një “mbikëqyrës” për të zbatuar këtë rregull.

Ka 13 krematoriume të lëvizshme në Mariupol sipas Ukrainës, dhe autoritetet e qytetit dyshojnë se rusët po përpiqen të mbulojnë krimet e luftës.

Përndryshe, në qytëtin e madh ukrainas ka shtatë javë bombardimesh të pamëshirshme ruse, uria dhe temperaturat e ngrira kanë lënë të vdekur mijëra banorë.

Lufta në Ukrainë është në ditën e 51-të të saj që prej se forcat ruse ndërhynë ushtarakisht në orët e hershme të mëngjesit të 24 shkurtit të këtij viti.