Zelensky u bën thirrje “qytetarëve të botës” që të bashkohen në luftën kundër Rusisë

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky u bën thirrje njerëzve në mbarë botën që t’i bashkohen luftës kundër Rusisë.

Në një deklaratë të dielën, ai akuzoi ushtrinë ruse për vrasjen e civilëve dhe lavdëroi ukrainasit për guximin për t’u mbrojtur.

“Ukrainasit kanë shfaqur guximin për të mbrojtur atdheun e tyre dhe për të shpëtuar Evropën dhe vlerat e saj nga një sulm rus. Ky nuk është vetëm pushtimi i Rusisë në Ukrainë. Ky është fillimi i një lufte kundër Evropës, kundër strukturave evropiane, kundër demokracisë, kundër njeriut bazë. të drejtat, kundër një rendi global ligjor, rregullave dhe bashkëjetesës paqësore”, tha Zelensky, shkruan CNN.

Duke iu drejtuar “të gjithë qytetarëve të botës, miqve të Ukrainës, paqes dhe demokracisë”, Zelensky tha: “Kushdo që dëshiron të bashkohet me mbrojtjen e Ukrainës, Evropës dhe botës mund të vijë dhe të luftojë krah për krah me ukrainasit kundër kriminelëve rusë të luftës. .”

Deklarata shtoi se ata që dëshirojnë të bashkohen duhet të kontaktojnë zyrtarin e mbrojtjes të Ambasadës së Ukrainës në vendet e tyre.