Turqia do e ndalojë kalimin e anijeve ruse nga Deti e Zi, thotë Zelenskyy

Turqia

Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskky, ka thënë që Turqia do i ndalojë anijet luftarake ruse të kalojnë nga Deti e Zi.

“E falënderoj mikun tim Presidentin Erdogan dhe njerëzit e Turqisë për mbështetjen e fortë. Ndalimi i kalimit të luftanijeve ruse nga Deti i Zi dhe mbështetja e fuqishme njerëzore dhe ushtarake për ne është shumë e rëndësishme sot. Njerëzit e Ukrainës kurrë s’do ta harrojnë atë!” ka shkruar ai.

Ndërkohë të premten Turqia kishte thënë që nuk mund ta ndalojë kalimin e luftanijeve ruse shkaku i një marrëveshjeje ndërkombëtare.

Ministri i jashtëm turk të premten ishte deklaruar se s’mund t’i ndalë anijet luftarake ruse të hyjnë në Detin e Zi përmes ngushticave të tij, siç kishte kërkuar Ukraina, për shkak të një pike të një marrëveshjeje ndërkombëtare që lejon anijet të kthehen në bazën e tyre./Shqip.com