Tahiri: Osmani qëndroi gojë mbyllur, nuk e ndihmoi Kurtin që të mos dështonte

Ish-kryenogociatorja në bisedimet Kosovë-Serbi ka reaguar lidhur me arritjen e marrëveshjes midis Kosovës dhe Serbisë.

Ai ka pasur kritika për presidenten e vendit, Vjosa Osmani.

“Kur dështon në marrëveshje atëherë më së lehti është të kritikosh ndërkombëtaret. Kështu beri sot Presidentja Osmani, në vend se ta kishte ndihmuar kryeministrin që të mos dështoj, ajo tere kohën mbeti gojë mbyllur thuajse nuk e kishte detyrë edhe ajo që Kosova të dilte ftuese në Ohër”.

Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani është deklaruar pas dakordimit të Aneksit të Marrëveshjes bazë me Serbinë.

Ajo ka thënë se nuk ka asnjë pritje nga Serbia.

Osmani ka shtuar se Serbia do të vazhdojë të shkelin marrëveshjet e dakorduara, siç kanë bërë këto 12 vjet.

“Tani që u dakordua edhe aneksi i marrëveshjes bazë dhe Kosova u dëshmua të jetë e vetmja palë në dialog që u tregua konstruktive dhe e interesuar në paqe e stabilitet, pres të realizohen zotimet e aleatëve tanë në lidhje me anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare si dhe për njohje nga shtetet jonjohëse. Nga Serbia nuk kam asnjë pritje. Ata do të vazhdojnë të shkelin marrëveshjet e dakorduara, siç kanë bërë këto 12 vjet”, ka thënë Osmani.

Osmani ka thënë se nëse dëshirojmë zbatim të mirëfilltë të marrëveshjes duhet të ndryshohet qasja akomoduese ndaj regjimit të Serbisë dhe të penalizohet secili tentim i tyre për destabilizim të situatës në terren, si dhe jokonstruktiviteti e bllokada e tyre e vazhdueshme.