Sunak dhe Macron, dakordohen për ndihmë urgjente humanitare në Gaza

Kryeministri Rishi Sunak ka zhvilluar një bisedë telefonike me homologun e tij francez, Emmanuel Macron, duke përsëritur unitetin e qëndrimit ndërkombëtar ndaj Izraelit dhe Gazës.

“Udhëheqësit theksuan rëndësinë e marrjes së mbështetjes urgjente humanitare në Gaza. Ata ranë dakord të punojnë së bashku në përpjekjet për të siguruar ushqim, karburant, ujë dhe ilaçe të rëndësishme për ata që kanë nevojë, dhe për të nxjerrë jashtë shtetasit e huaj. Ata shprehën shqetësimin e tyre të përbashkët për rrezikun e përshkallëzimit në rajonin më të gjerë, veçanërisht në Bregun Perëndimor,” thuhet në deklaratën e Downing Street.

Udhëheqësit “ranë dakord se ishte e rëndësishme të mos harrohej e ardhmja afatgjatë e rajonit dhe, në veçanti, nevoja për një zgjidhje me dy shtete”.

Ata theksuan se Hamasi nuk përfaqëson palestinezët e zakonshëm dhe se barbarizmi i tyre nuk duhet të minojë aspiratat legjitime të popullit palestinez.