Stoltenberg: Rusia e ka prishur paqen në Evropë

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg po mban një konferencë shtypi tani nga selia e aleancës së mbrojtjes në Bruksel.

Stoltenberg pas një takimi të përfaqësuesve të NATO-s ka thënë se Rusia “ka prishur paqen në Evropë”.

“Mendimet tona janë me të vrarët, me të plagosurit dhe të zhvendosur”, ka thënë ai.

Stoltenberg ka bërë thirrje Rusisë që të ndërpresë menjëherë sulmin e saj, të tërheqë forcat e saj nga Ukraina dhe të rihyjë në dialogun paqësor.

Ai thotë se pushtimi ka shkaktuar vuajtje të mëdha dhe argumenton se udhëheqësit perëndimorë duhet “të qëndrojnë të gatshëm për të bërë më shumë, edhe nëse kjo do të thotë se duhet të paguajmë një çmim, sepse jemi në këtë për një kohë të gjatë”.

“Bota do t’i kërkojë llogari Rusisë dhe Bjellorusisë për veprimet e tyre. Rusia si agresore, Bjellorusia si mundësuese”, ka thënë Stoltenberg.

Stoltenberg thotë se “objektivat e Kremlinit nuk kufizohen vetëm në Ukrainë” dhe vëren se Rusia ka kërkuar marrëveshje ligjërisht të detyrueshme për të ndaluar zgjerimin e mëtejshëm të NATO-s./Shqip.com