Shkon në 12 mijë, numri i palestinezëve të vrarë

Të paktën 12,000 palestinezë janë vrarë në sulmet izraelite në Gaza që nga 7 tetori, sipas zyrës së mediave qeveritare e udhëhequr nga Hamasi.

Midis viktimave janë 5,000 fëmijë, shkruan Sky News.

Të premten, autoritetet palestineze shëndetësore thanë se më shumë se 11,470 njerëz ishin vrarë.

Rreth 2700 persona janë raportuar gjithashtu të zhdukur.

Rreth 1200 njerëz janë vrarë në Izrael, kryesisht gjatë sulmit fillestar të Hamasit më 7 tetor, dhe rreth 240 u zunë robër.