Rusia tërhiqet nga Këshilli i Evropës

Rusia do të tërhiqet nga Këshilli i Evropës.

Një mbikëqyrës i të drejtave të njeriut me bazë në Strasburg, Francë, që nga 15 marsi, tha Ministria e Jashtme ruse në një deklaratë të martën

Këshilli i Evropës, përmbledhja e të cilit është të mbrojë të drejtat e njeriut dhe sundimin e ligjit dhe është i ndarë nga Bashkimi Evropian, e kishte pezulluar anëtarësimin e Rusisë më 25 shkurt, një ditë pasi ajo pushtoi Ukrainën.

Deklarata e Ministrisë së Jashtme ruse vuri në dukje këtë pezullim në arsyetimin e saj dhe pretendonte se anëtarët e NATO-s dhe BE-së po e kthejnë Këshillin e Evropës “në një instrument të politikës anti-ruse”.

Më 15 mars, Sekretares së Përgjithshme të Këshillit të Evropës, Marija Pejçinoviq Buriq, iu dha një njoftim për tërheqjen, shtohet në deklaratë./Shqip.com