Raportohet për vërshime, Komuna e Pejës jep detaje për Shqip.com

Për shkak të motit të ligë, është raportuar për vërshime në Komunë e Pejës.

Lidhur me këtë ka folur për Shqip.com edhe drejtori për Mbrojtje dhe Shpëtim në Komunën e Pejës, Gëzim Gashi.

Gashi tha se vetëm qendra e qytetit është më në gjendje kritike për shkak të vërshimeve, për shkak se uji është dal në sipërfaqe, por që nuk përbën rrezik për banorët.

“Për momentin gjendemi në terren dhe këtu uji që vjen prej Bjeshkëve, kanali i cili është në qendër të qytetit është pak më keq. Për dëme të shkaktuara për momentin nuk kemi ndonjë informatë deri më tani. Pjesët tjera të qytetit nuk ka vërshime dhe situata është e menaxhueshme”, tha Gashi.

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës pati njoftuar se gjatë ditëve të kësaj jave mund të ketë reshje të mëdha shiu që rrezikojnë edhe përmbytjet.

Po ashtu, IHMK pati parashikuar se zona më në rrezik mund të jetë ajo e Dukagjinit.