Protesta para Zyrës Ndërlidhëse Ruse në Kosovë

Para Zyrës Ndërlidhëse Ruse në Kosovë e që ndodhet në lagjen Arbëria në Prishtinë janë shtuar forcat e Policisë së Kosovës.

Kjo pasi organizata joqeveritare YIHR ka thirrur protestë për shkak të situatës në mes të Rusisë dhe Ukrainës .


Marigona Shabiu nga YiHr ka thënë për SHQIP.com se me anë të kësaj protestë do të ndrisin zërin për agresionin rusë kundër popullit ukrainas.

“Sot si nismë e të rinjeve për të Drejtat e Njeriut kemi bërë një ftesë publikë për të gjithë qytetaret e Kosovës që të vijnë këtu para zyrës ruse në mënyrë që të ngrisim zërin si popull i Kosovës për t’i bërë thirrje Rusisë që të ndalojë luftën në Ukrainë, t’i tërheq trupat e saj dhe në të njëjtën kohë të solidarizohemi me popullin e Ukrainës.

T’i themi jo luftës dhe të dërgojmë mesazhe që paqja dhe siguria është e rëndësishme për çdo shtet të botës”, ka thënë ajo

Ajo shtoi se pritët që numri të shtohet dhe protesta do të këtë edhe në ditët në vazhdim.