Polonia do të sigurojë tren për transportin e të plagosurve nga Ukraina

Polonia ka njoftuar se do të sigurojë transportin e të plagosurve nga Ukrania.

Polonia do të sigurojë tren për të transportuar të plagosurit.

Treni do të jetë special për transportimin e tyre në spitale të ndryshme në Varshavë.https://central.gjirafa.com/renderer.html?v=1.1

“Polonia nuk harron ndihmën për Ukrainën. Ne po nisim një tren për të plagosurit që pësuan si rezultat i operacioneve ushtarake të Rusisë kundër Ukrainës,” tha në një postim në Twitter Stanisłaë Żaryn, zëdhënës i ministrit të koordinatorit të shërbimeve speciale.

Ndërkaq, deri tani më shumë se 150,000 refugjatë janë larguar nga Ukraina, gjysma e tyre në Poloni dhe shumë në Hungari, Moldavi, Rumani dhe më gjerë.

Të gjitha lajmet nga dita e tretë e luftimeve mund t’i ndiqni në këtë link.