Përmbledhje e ngjarjeve nga lufta Rusi – Ukrainë

Ushtarë të Ukrainës

Këtë mëngjes, është raportuar për sirena ajrore që bien nëpër qytete të ndryshme në Ukrainë, duke përfshirë kryeqytetin Kiev.

Disa ngjarje nga lufta Rusia – Ukrainë të ndodhur gjatë ditës së 16-të

  • Ukraina ka akuzuar edhe një herë Rusinë për pengimin e evakuimit të njerëzve nga qyteti port jugor i Mariupolit
  • Kushtet në qytetin e rrethuar thuhet se po bëhen gjithnjë e më të dëshpëruara , pasi thuhet se njerëzit po durojnë temperaturat e ulëta pa energji elektrike dhe po pakësohen furnizimet me ushqim dhe ujë.
  • Më shumë korridore humanitare janë rënë dakord për qytetin verilindor të sulmuar të Sumy të shtunën në mëngjes, tha një zyrtar lokal.
  • Në fjalimin e tij të fundit video, presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky u bëri një lutje të pasionuar nënave ruse të rekrutëve që të mos i dërgojnë fëmijët e tyre në luftë.
  • Presidenti amerikan Joe Biden rithekson se vendi i tij nuk do të ndërhyjë drejtpërdrejt ushtarakisht kundër Rusisë në Ukrainë, por do të zgjerojë listën e oligarkëve rusë që i nënshtrohen sanksioneve ekonomike, rapoton BBC.
  • Rusia bën pretendime të pabazuara për aktivitete të armëve biologjike të SHBA- së në Ukrainë në një takim të Këshillit të Sigurimit të OKB-së
  • Ukraina sugjeron se Bjellorusia mund t’i bashkohet pushtimit rus në orët e ardhshme.