Osmani: Serbia do të vazhdojë t’i shkelë marrëveshjet

Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani është deklaruar pas dakordimit të Aneksit të Marrëveshjes bazë me Serbinë.

Ajo ka thënë se nuk ka asnjë pritje nga Serbia.

Osmani ka shtuar se Serbia do të vazhdojë të shkelin marrëveshjet e dakorduara, siç kanë bërë këto 12 vjet.

Borrell: Ka marrëveshje mes Kosovës e Serbisë

“Tani që u dakordua edhe aneksi i marrëveshjes bazë dhe Kosova u dëshmua të jetë e vetmja palë në dialog që u tregua konstruktive dhe e interesuar në paqe e stabilitet, pres të realizohen zotimet e aleatëve tanë në lidhje me anëtarësimin e Kosovës në organizata ndërkombëtare si dhe për njohje nga shtetet jonjohëse. Nga Serbia nuk kam asnjë pritje. Ata do të vazhdojnë të shkelin marrëveshjet e dakorduara, siç kanë bërë këto 12 vjet”, ka thënë Osmani.

Osmani ka thënë se nëse dëshirojmë zbatim të mirëfilltë të marrëveshjes duhet të ndryshohet qasja akomoduese ndaj regjimit të Serbisë dhe të penalizohet secili tentim i tyre për destabilizim të situatës në terren, si dhe jokonstruktiviteti e bllokada e tyre e vazhdueshme.