OKB: Kemi informacion që vërteton ekzistencën e varrezave masive në Mariupol

Mariupol

Kombet e Bashkuara kanë marrë informacion që vërteton ekzistencën e varrezave masive në qytetin ukrainas të rrethuar të Mariupolit.

OKB ka qenë në gjendje të marrë “informacion satelitor” për një varr të tillë, tha Matilda Bogner, kreu i Monitorimit të të Drejtave të Njeriut të OKB-së, shkruan CNN.

“Ne vlerësojmë se një nga ato varre masive mban rreth 200 njerëz,” tha ajo në një konferencë shtypi të premten.

Ajo shtoi një se një nuk dihet nëse në këto varre ka vetë civil.

“Nuk është e garantuar që të gjithë njerëzit e varrosur në varre “janë viktima civile, sepse kur dokumentojmë viktima civile, ne nuk i përfshijmë të dyja viktimat ushtarake dhe nuk përfshijnë njerëzit që vdesin për arsye të tjera përveç armiqësi të drejtpërdrejta”.

Kujtojmë se lufta në Ukrainë ka filluar qe 30-të ditë./Shqip.com