OBSH: Duam të ngremë spitale të improvizuara në Gaza

Spital ne Gaza
Spital ne Gaza

Spital ne Gaza
Spital ne Gaza

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) dëshiron të krijojë spitale në terren në Rripin e Gazës. Kështu deklaroi përfaqësuesi i OBSH-së për territoret palestineze, Richard Peeperkorn. Këtë e raporton Al Jazeera. Përfaqësuesi i OBSH-së kujtoi se para luftës në Gaza spitalet kishin rreth 3500 shtretër ndërsa tani janë vetëm 1400. Ai shtoi se çdo ditë nga 50 deri në 60 pacientë me sëmundje të rënda duhet të transportohen urgjentisht jashtë enklavës për trajtim në Egjipt. Megjithatë, Peeperkorn nuk sqaroi nëse Izraeli pranon ndërtimin e spitaleve në terren dhe evakuimin e të sëmurëve.