Një gjeneral i tretë rus është vrarë nga forcat ukrainase, thonë zyrtarët perëndimorë

Një burrë ecën përpara një ndërtese të dëmtuar nga bombardimet e fundit në Kharkiv, Ukrainë, më 6 mars. (Oleksandr Lapshyn/Reuters)

Zyrtarët perëndimorë thonë se një gjeneral i tretë rus është vrarë nga forcat ukrainase

Ai u identifikua si gjeneralmajor Andriy Kolesnikov, raporton CNN.

Sipas faqes së internetit të Ministrisë së Mbrojtjes Ruse, Kolesnikov ishte komandant i Qarkut Ushtarak Lindor.

Një zyrtar i mbrojtjes perëndimore tha se vetëm tre oficerë të shtabit të përgjithshëm rus u vranë gjatë gjithë konfliktit sirian dhe vlerësoi se Rusia do të mbante gjithsej 20 gjeneralë në Ukrainë në këtë kohë.

Zyrtari vlerësoi rezistencën ukrainase, veçanërisht rreth Kievit dhe Mykolaiv-it, ku përpjekjet ruse për të rrethuar qytetet janë tronditur.

Më shumë kontekst: Kolesnikov është gjenerali i tretë rus që vritet gjatë pushtimit të Ukrainës.

Të enjten, CNN raportoi se gjeneralmajori rus Andrey Sukhovetsky u vra gjithashtu gjatë luftimeve në Ukrainë, sipas një deklarate nga qeveria e qytetit Novorossiysk në Rusi më 3 mars.

Në deklaratë, qeveria tha se Sukhovetsky – zëvendëskomandanti i Ushtrisë së 41-të të Kombinuar të Armëve të Forcave Tokësore Ruse – vdiq më 28 shkurt “ndërsa kryente një mision luftarak gjatë një operacioni special në Ukrainë.”

Sukhovetsky kishte shërbyer më parë në ushtrinë ruse gjatë operacioneve në rajonin e Kaukazit të Veriut dhe Sirisë, thuhet në deklaratë.

Të martën, Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës tha se një gjeneral rus – gjeneralmajor Vitaly Gerasimov – u vra në betejë pranë Kharkiv.

Ministria ruse e Mbrojtjes nuk ka komentuar.