New York Times tërheq të gjithë gazetarët nga Rusia

REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo

New York Times tërheq të gjithë gazetarët nga Rusia.

New York Times ka tërhequr të gjithë gazetarët e saj nga Rusia, duke bërë kështu që për herën e parë në më shumë se një shekull që gazeta nuk do të ketë asnjë gazetar në terren atje.

“Ditë shumë e trishtuar për historinë e në Moskë. Duke tërhequr të gjithë korrespondentët e saj jashtë vendit. Kemi pasur gazetarë atje vazhdimisht që nga viti 1921, me një ose dy ndërprerje të shkurtra. Jo Stalini, jo Lufta e Ftohtë, asgjë nuk na dëboi”, shkroi Neil MacFarquhar, një ish shef i zyrës së NYT në Moskë.

Gazeta njoftoi tërheqjen e saj zyrtare nga Rusia në një deklaratë të martën, duke cituar legjislacionin e ri që synon të kriminalizojë gazetarët që raportojnë për pushtimin e Moskës në Ukrainë, duke nxjerrë jashtë ligjit çdo referencë për “luftë”.

“Legjislacioni i ri i Rusisë synon të kriminalizojë raportimin e pavarur dhe të saktë të lajmeve në lidhje me luftën kundër Ukrainës. Për sigurinë dhe sigurinë e stafit tonë redaktues që punon në rajon, ne po i zhvendosim ata jashtë vendit për momentin,” tha zëdhënësja e New York Times Danielle Rhoades Ha./Shqip.com