Në Samitin e Tiranës edhe me këmbën e thyer

Mes të ftuarve të pranishëm në samitin e Procesit të Berlinit është dhe ambasadori dhe diplomati i lartë polak, Artur Lorkowski që ecte me paterica. 49-vjeçari ka qenë ambasador i Polonisë në Austri për katër vite dhe aktualisht shërben si drejtues i Sekretaratit të Komunitetit Energjitik. Lorkowski është emëruar në këtë detyrë prej vitit 2021 dhe në Tiranë ka ardhur për të shprehur mbështetjen për zhvillimin ekonomik të rajonit të Ballkanit Perëndimor. I thjeshtë dhe pa komplekse, Artur Lorkowskin nuk e pengon aspak paterica dhe këmba e thyer për të marrë pjesë në një Samit kaq të rëndësishëm, siç është ky i Procesit të Berlinit që mbahet për herë të parë në Shqipëri dhe për herë të parë jashtë BE.