Moskë: Rusia do ti japë fund operacionit në Ukrainë kur të ndalen kërcënimet nga NATO

Sipas zyrtarëve të Moskës lufta në Ukrainë po ndodh për shkak të kërcënimeve nga NATO.

Zyrtar i lartë në ministrinë e jashtme të Rusisë, Alexey Polishchuk, ka thënë se Operacioni ushtarak i Moskës do të përfundojë kur NATO të ndalojë përdorimin e territorit ukrainas për të kërcënuar Rusinë, shkruan BBC.

“Operacioni special ushtarak do të përfundojë kur të përmbushen detyrat e tij. Midis tyre janë mbrojtja e popullsisë paqësore të Donbasit, demilitarizimi dhe denazifikimi i Ukrainës, si dhe eliminimi i kërcënimeve ndaj Rusisë që vijnë nga territori ukrainas për shkak të kapjes së saj nga Vendet e NATO-s”, tha Polischuk.

Megjithatë, ai nuk dha asnjë detaj se si NATO po kërcënonte Rusinë nga territori i Ukrainës.

Diplomati shtoi se operacioni “po shkonte siç ishte planifikuar” dhe se “të gjitha qëllimet e tij do të arrihen”.

Teksa lufta në Ukrainë po vazhdon, sanksionet ndaj Rusisë nga vendet e tjera po vazhdojnë.

Shtet e Bashkuara të Amerikës, Bashkimi Evropian, Anglia dhe Australia janë vetëm disa nga vendet që kanë sanksionuar Moskën./Shqip.com