Më shumë se 15,000 trupa ruse të vrarë që nga fillimi i luftës

Që nga fillimi i luftës në Ukrainë janë vrarë rreth 15.300 trupa ruse.

Kjo është bërë e ditur nga Ministria e Mbrojtjes së Ukrainës në përditësimin e fundit.

Ministria midis humbjeve ushtarake të Rusisë rendit gjithashtu 509 tanke, 1,556 automjete luftarake të blinduara dhe 252 sisteme artilerie, shkruan BBC.

Rusia ka dhënë vetëm një herë një shifër për humbjen e trupave të saj – 498 të vdekur deri më 2 mars – ndërsa Shtetet e Bashkuara të Amerikës, së fundmi vlerësoi se rreth 7,000 trupa ruse ishin vrarë në luftë.

Pjesa tjetër e listës nga Ministria e Mbrojtjes e Ukrainës është:

Lëshues i shumëfishtë rakete: 80 njësi

Mbrojtja ajrore: 45 njësi

Avion: 99 njësi

Helikopterë: 123 njësi

Pajisje automobilistike: 1000 njësi

Anije/varka: tre njësi

Rezervuarët e karburantit: 70

Mjet ajror pa pilot (dron) : 35

Pajisje speciale: 15

Rusia ka pushtuar Ukrainën më 24 shkurt, ndërkaq ndodhet në ditën e 27-të të luftimeve, ku po bombardon edhe zonat e banuara e në të cilat po mbesin të vrarë edhe civilë.