Lind gruaja shtatzënë që i mbijetoi shpërthimit në Mariupol

Një grua shtatzënë, shpëtimi i së cilës nga materniteti i Mariupolit këtë javë ka sjellë në jetë një vajzë.

Lajmin e ka konfirmuar familja e saj për CNN. 

Mariana Vishegirskaya ishte mes një numri grash në maternitetin e Mariupolit që i mbijetuan granatimeve.

Ajo lindi fëmijën e saj në një spital tjetër të enjten, tha tezja e saj Tatiana Liubchenko. 

“Sipas bisedave tona të mëngjesit të kësaj të premte, Marianna ishte mirë dhe ata e quajtën vajzën e saj Veronica.

Ajo lindi mbrëmë në orën 22:30 dhe foshnja lindi e shëndetshme dhe peshonte rreth 3 kg, por nuk kishte energji elektrike”, tha Liubchenko. 

Halla e Vishegirskaya shqetësohet për përkeqësimin e kushteve në qytetin e rrethuar të Mariupolit. 

“Por ne morëm informacionin se u mbaron uji dhe ushqimi i njerëzve atje dhe jemi shumë të shqetësuar, sepse korridori i gjelbër nuk hapet dhe rusët nuk lejojnë, ushqimi nuk vjen./SHQIP.com