Letra e 400 liderve amerikanë kundër mbështetjes për Izraelin

Netanyahu dhe Biden

Netanyahu dhe Biden

Mospajtimet po rriten brenda administratës së Biden për mbështetjen ndaj Izraelit në luftën kundër Hamasit në Gaza. Më shumë se 400 të emëruar politikë dhe anëtarë të stafit nga rreth 40 agjenci qeveritare, shkruan New York Times, sot i kanë dërguar një letër proteste presidentit duke i kërkuar atij që urgjentisht të bëjë thirrje për një armëpushim të menjëhershëm në Rrip dhe të shtyjë Izraelin të lejojë ardhjen e ndihma humanitare në territorin palestinez. Kjo është e fundit nga disa letra proteste të dërguara nga drejtues të degëve të ndryshme të administratës Biden.