Kryeministri i Hungarisë, dënon sulmin rus në Ukrainë

Kryeministri hungarez Viktor Orban ka dënuar sulmin e Rusisë ndaj Ukrainës.

“Së bashku me aleatët tanë të Bashkimit Evropian dhe NATO-s, ne dënojmë veprimin ushtarak të Rusisë”, ka thënë Orban.

Ai gjithashtu ka theksuar se Hungaria do të ofrojë ndihmë humanitare për Ukrainën, dhe se është  e përgatitur të pres njerëzit që ikin nga Ukraina.

Orban, ka treguar se pothuajse një numër i refugjatëve, u janë afruar kufijve, dhe se numri i tyre pritet të rritet.

Rusia në orët e para të së enjtes, ka filluar sulmet ndaj Ukrainës.