Kryebashkiaku i Mariupolit bën thirrje për evakuim

Qyteti kyç – port i Ukrainës, Mariupol, është në prag të një katastrofe humanitare dhe duhet të evakuohet plotësisht, ka thënë kryebashkiaku Vadym Boichenko.

Rreth 160 mijë civilë u bllokuan në qytet pa energji të hënën, tha ai.

Boichenko shtoi se 26 autobusë po prisnin për të evakuuar civilët, por forcat ruse nuk kishin rënë dakord t’u jepnin atyre një kalim të sigurt.

“Federata Ruse po luan me ne,” shtoi ai.

Forcat ruse kanë rrethuar qytetin, duke lënë civilët në mungesë të dëshpërimit të ujit, ushqimit dhe ilaçeve.

Më herët, BBC kishte raportuar se Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq (KNKK) tha se ende nuk është në gjendje të marrë ndonjë ndihmë në Mariupolin e rrethuar, pasi kërkon që Rusia dhe Ukraina të garantojnë kalimin e sigurt .

“Federata Ruse po luan me ne,” shtoi ai.

Forcat ruse kanë rrethuar qytetin, duke lënë civilët në mungesë të dëshpërimit të ujit, ushqimit dhe ilaçeve.

Më herët, BBC kishte raportuar se Komiteti Ndërkombëtar i Kryqit të Kuq (KNKK) tha se ende nuk është në gjendje të marrë ndonjë ndihmë në Mariupolin e rrethuar, pasi kërkon që Rusia dhe Ukraina të garantojnë kalimin e sigurt .