Kozmonautët rusë veshin kostume me ngjyra të Ukrainës

Kozmonautët rusë kanë mbërritur në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës të veshur me ngjyrat kombëtare të Ukrainës, në atë që duket të jetë një kundërshtim ndaj pushtimit të Ukrainës.

Tre kozmonautët ishin të ardhurit e parë nga hapësira që kur Rusia sulmoi fqinjin e saj lindor muajin e kaluar, raporton BBC.

Ata u pritën ngrohtësisht në bord, duke u përqafuar dhe përshëndetur ekuipazhin e tyre amerikan, rus dhe gjerman.

Treshja kishte veshur kostume hapësinore të verdha të ndezura me thekse blu, në vend të uniformës së tyre standarde blu.

Momenti u transmetua drejtpërdrejt nga NASA, agjencia amerikane e hapësirës dhe agjencia ruse Roscosmos.

ISS është një projekt i përbashkët midis Rusisë, Amerikës, Kanadasë, Japonisë dhe disa vendeve evropiane

Ai udhëhiqet nga një partneritet SHBA-Rusi që ka vazhduar për dy dekada megjithë tensionet e luhatshme midis dy fuqive botërore.

Kozmonautët rusë Denis Matveyev, Oleg Artemyev dhe Sergey Korsakov u ankoruan në ISS pas një fluturimi tre orësh që shpërtheu nga një objekt në pronësi ruse në Kazakistan