Kili dhe Kolumbia tërheqin ambasadorët e tyre nga Izraeli. Bolivia prish marrëdhëniet diplomatike

Të tre e Amerikës së Jugut vendet akuzojnë Izraelin se ka shkelur marrëveshjet ndërkombëtare për mbrojtjen humanitare duke kryer sulme në Rripin e Gazës. “Kam vendosur të tërheq ambasadorin tonë në Izrael. Nëse Izraeli nuk ndalon masakrën e popullit palestinez, ne nuk mund të qëndrojmë atje”, tha presidenti kolumbian Gustavo Petro. Edhe Kili ka marrë të njëjtin vendim. Më herët një tjetër shtet i Amerikës Latine, Bolivia, njoftoi se ka ndërprerë marrëdhëniet diplomatike me Izraelin.