Jordania kundërshton planet izraelite për pushtimin e Gazës

Mbreti Abdullah i Jordanisë kundërshton çdo plan të Izraelit për të pushtuar pjesë të Gazës ose për të krijuar zona sigurie brenda enklavës, raportojnë mediat shtetërore në vend.

Në komentet që bëri në pallatin mbretëror, mbreti u citua t’u thoshte politikanëve të lartë se nuk mund të kishte “zgjidhje ushtarake apo sigurie” për konfliktin midis Izraelit dhe palestinezëve.

Ai tha se enklava e shkatërruar nga lufta e Gazës nuk duhet të shkëputet nga Izraeli nga territoret e tjera palestineze.