Jans Stolenberg flet për “paralajmërimin bërthamor” të Putinit

Sekretari i Përgjithshëm, i NATO-s, Jens Stoltenberg thotë se urdhri i Presidenti rus, Vladimir Putin për ushtrinë ruse – për të vendosur forcat e saj bërthamore në një nivel më të lartë gatishmërie është “i rrezikshëm” dhe “i papërgjegjshëm”, shkruan BBC.

Kjo shton agresionin e liderit rus mbi Ukrainën, thotë Jens Stoltenberg.

“Sigurisht, kur kombinoni këtë retorikë me atë që ata po bëjnë në terren në Ukrainë – duke bërë luftë kundër një kombi të pavarur, sovran, duke kryer pushtim të plotë të Ukrainës – kjo shton seriozitetin e situatës”, tha ai për CNN.