Izraeli: Ushtria vrau shefin e prodhimit të armëve të Hamasit

TOPSHOT - A member of Ezzedine al-Qassam Brigades, military wing of the Palestinian Hamas movement, takes part in a parade in Gaza City on November 14, 2021. (Photo by MAHMUD HAMS / AFP) (Photo by MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images)

TOPSHOT – A member of Ezzedine al-Qassam Brigades, military wing of the Palestinian Hamas movement, takes part in a parade in Gaza City on November 14, 2021. (Photo by MAHMUD HAMS / AFP) (Photo by MAHMUD HAMS/AFP via Getty Images)

Ushtria izraelite vrau Mohsen Abu Zina, kreun e prodhimit të armëve të Hamasit, në një sulm ajror gjatë natës. Kjo u bë e ditur nga zëdhënësi ushtarak, sipas të cilit Abu Zina ishte “një nga zhvilluesit kryesorë të armëve të Hamasit dhe ishte ekspert në zhvillimin e armëve strategjike dhe raketave të përdorura nga terroristët”. Zëdhënësi shtoi më pas se mbrëmë “një celulë terroriste që planifikonte të lëshonte raketa antitank kundër ushtarëve” u eliminua.