Izraeli: Në Gaza kemi përdorur gjysmën e forcës ajrore, gati të hapim fronte të reja

“IDF operon me më pak se gjysmën e forcave ajrore në Rripin e Gazës, ushtria është e gatshme të sulmojë fronte të tjera nëse është e nevojshme”. Këtë e ka thënë shefi i shtabit të ushtrisë izraelite, Herzl Halevi, në një shënim të raportuar nga mediat izraelite. “Luftëtarët e IDF kanë operuar në qytetin e Gazës ditët e fundit, duke e rrethuar atë nga drejtime të ndryshme dhe gjithashtu duke përforcuar arritjet e tyre,” shtoi ai. Duke iu referuar shpëtimit të ushtares izraelite Ori Megidish në fillim të javës së kaluar, Halevi tha se ishte “një operacion që është një pikë në oqean. Ne jemi thellësisht të përkushtuar për të bërë gjithçka për të sjellë të gjithë pengjet në shtëpi.”