Izraeli: Këto janë armët e Hamasit që gjetëm në spitalin al-Shifa

Një ditë pasi ushtria izraelite zbarkoi në spitalin al-Shifa në Rripin e Gazës, pretendohet se në ambientet e tij janë armatime. Forcat Mbrojtëse të Izraelit kanë publikuar sot dëshmitë për Hamasin, dhe armët e gjetura në spitalin al-Shifa. Pretendohet se në qendrën e rezonancës magnetike janë gjetur armë. “Gjatë bastisjes brenda një njësie në spital, trupat tona kanë gjetur në hapësirat që gjendet rezonanca magnetike armë që organizata terroriste Hamas i përdor”, thuhet në kumtesën e IDF-së. Izraeli gjithashtu ka publikuar fotografitë dhe video që tregojnë pushkë, granatat dhe pajisje tjera ushtarake. Zëdhënësi i IDF-së, Daniel Hagari tha në konferencën e mbrëmshme për media ka thënë se trupat izraelite kanë gjetur uniforma të Hamasit, që “janë futur nën spital në mënyrë që terroristët të mund të ikin në mesin e civilëve”. “Këto dëshmi padyshim që tregojnë se spitalit është përdorur për terror, duke thyer kështu rregullat ndërkombëtare”, shtoi Hagari.