Izraeli gati për një armëpushim dyjavor, Hamasi kërkon fundin e luftës

Izraeli është i përgatitur të ndalojë luftimet në Gaza për dy javë për të lejuar lirimin e pengjeve ende në enklavën palestineze. Këtë e ka raportuar kanali izraelit në gjuhën arabe Makan-33, duke specifikuar megjithatë se palët janë ende larg një marrëveshjeje. Hamasi, në fakt, e refuzon këtë lloj marrëveshjeje dhe bën thirrje për t’i dhënë fund luftës.