Ish-kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar mbërrin në Poloni së bashku me donacionet për të i dhuruar Kryqit të Kuq

Ish-kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, David Cameron dhe Këshilltarja e Chipping Norton Labor Rizvana Poole

Pas disa ditësh në rrugë, ish-kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, David Cameron, ka mbërritur në Poloni për të ofruar donacione për refugjatët ukrainas.

Ai e bëri udhëtimin prej 1000 miljesh me gjëra të tilla si veshje, shtrat dhe komplete të ndihmës së parë të mbledhura nga projekti ushqimor i Oxfordshire, Chippy Larder.

Në një video në llogarinë e tij në Twitter, ai qëndronte përkrah këshilltares së Chipping Norton Labor Rizvana Poole në një depo të Kryqit të Kuq ku janë dorëzuar mallrat e dhuruara, raporton BBC.

“Është shumë ftohtë dhe ne jemi shumë të dëshpëruar, por gjithsesi ishte mirë të bëmë udhëtimin dhe mirë të dimë se ne po përpiqemi të bëjmë diçka për refugjatët që po vuajnë kaq shumë”, tha Cameron.

Ai shtoi se kishte bërë “një pjesë të vozitjes” dhe udhëtimi i tyre kishte ecur pa probleme “përveç një gome të shfryrë që mori shumë kohë për t’u ndërruar – sepse arrita të marr me qira një kamion që nuk e bëri keni një gomë rezervë.”