Google heq RT nga kërkimi

Foto nga Getty Images

Google ka hequr median shtetërore ruse RT nga mjeti i saj i kërkimit të lajmeve.

“Në këtë krizë të jashtëzakonshme ne po marrim masa të jashtëzakonshme për të ndaluar përhapjen e dezinformatave dhe për të ndërprerë fushatat e dezinformimit në internet”, tha Kent Walker, presidenti i Google për çështjet globale.

Kompania tashmë kishte kufizuar faqet e lajmeve të financuara nga qeveria ruse nga reklamimi dhe përdorimi i disa veçorive në YouTube, platforma e ndarjes së videove në pronësi të Google.

Zëvendës kryeredaktori i RT-së, Anna Belkina, tha se masa ishte dëshmi se kompanitë perëndimore të “themelimit” janë “të tmerruar nga prania e thjeshtë e ndonjë zëri të jashtëm nga frika e humbjes së audiencës së tyre historikisht të robëruar, nëse ajo audiencë ndeshet me një këndvështrim tjetër”.

RT dhe Sputnik, një faqe tjetër e financuar nga qeveria, konsiderohen nga Departamenti i Shtetit i SHBA si dy ” elementë kritikë në ekosistemin e dezinformimit dhe propagandës së Rusisë”, shkruan BBC.

Gjigandi i teknologjisë Apple ka thënë gjithashtu se RT dhe Sputnik nuk do të jenë më të disponueshme për shkarkim në dyqanin e tij të aplikacioneve jashtë Rusisë.