Gazetari i BB-së befasohet nga reagimi i njerëzve në Kiev: Njerëzit ende s’janë të vetëdijshëm çka po u ndodhë

“Një shpirt i bukur sapo më solli mëngjesin, këtu në Kiev. Ajo tha se gjithçka do të jetë në rregull. Por, gjithçka tani në fakt po punon në të kundërt të të qenurit në rregull dhe ashtu siç e paralajmëruan zyrtarët nga perëndimi”, ka shkruar Paul Adams korrespodenti i BBC-së nga Ukraina.

Nëse përcillet ajo që kanë thënë zyrtarët perëndimorë, atëherë pushtimi i Kievit është çështje ditësh.

“Por, siç e shoh, edhe tani që kanë filluar luftimet njerëzit nuk e kuptojnë se çfarë saktësisht po u ndodhë, thotë Adamas”.

Ky është një shok monumental që po ndodhë në një vend që nuk beson se paraqet rrezik për dikë. Për shumë ukrainas, pro perëndimor që kanë provuar kaq shumë e kaq fort për ta afruar vendin nga perëndimi, kjo është një tragjedi e thellë.