Forcat tokësore izraelite hyjnë në veri të Gazës me tanke gjatë natës

Një operacion i madh është kryer nga forcat tokësore izraelite në veri të Gazës gjatë natës, siç raporton agjencia Reuters duke cituar stacionin radiofonik të ushtrisë izraelite. Sipas Sky News, ishte një “sulm i synuar” nga brigada e këmbësorisë Givati ​​duke përdorur tanke, të cilat synojnë të luftojnë “infrastrukturën terroriste”. Në videon e operacionit të natës të publikuar nga ushtria, shihen mjete të blinduara që përparojnë në një zonë ranore në kufi. Një ekskavator nivelon dheun e një argjinature dhe shpërthime mund të shihen pranë ose mes një vargu shtëpish të shkatërruara. Në përgatitje për fazat e ardhshme të luftimit, IDF operoi në Gazën veriore. Tanket dhe këmbësoria e IDF-së goditën shumë qeliza terroriste, infrastrukturë dhe poste lëshimi të raketave antitank. Ushtarët që atëherë kanë dalë nga zona dhe janë kthyer në territorin izraelit. Postimi i Forcave të Mbrojtjes të Izraelit vuri në dukje se operacioni u zhvillua në përgatitje për fazat e ardhshme të betejës, një referencë e mundshme për pushtimin e gjerë tokësor që izraelitët kanë kërcënuar të kryejnë në enklavën palestineze me qëllim të zhdukjes së Hamasit. Siç u përmend, qelizat terroriste dhe vendet e lëshimit të raketave antitank u goditën, së bashku me infrastrukturën tjetër. Të gjithë ushtarët izraelitë tani janë tërhequr nga zona dhe janë kthyer në territorin izraelit. Operacioni ishte sulmi më i madh i IDF në Gaza që nga fillimi i luftës, sipas stacionit radiofonik të forcave të armatosura.