Detajet e marrëveshjes, për çdo peng izraelit do lirohen 3 të burgosur palestinezë

Marrëveshja për lirimin e pengjeve që do të lidhet midis Izraelit dhe Hamasit do të parashikonte shkëmbimin e tre të burgosurve palestinezë për çdo peng të liruar. Kështu shkruan media izraelite, sipas të cilave marrëveshja e propozuar parashikon lirimin e rreth 50 fëmijëve izraelitë dhe nënave të tyre në këmbim të një armëpushimi katërditor. Sipas kushteve të marrëveshjes të raportuara nga Jerusalem Post, Hamasi u zotua të gjejë fëmijët dhe nënat e mbajtura peng në Gaza. Në këmbim, Izraeli ra dakord të lirojë gratë dhe të miturit e përfshirë në akte terrorizmi nga burgjet izraelite. Për më tepër, të dyja palët pritet të konfirmojnë sigurimin e karburantit dhe ndihmës ekonomike për Rripin e Gazës.