Britania e Madhe: Rusët po përpiqen të rrethojnë forcat ukrainase

Ushtarë duke luftuar

Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar thotë se rusët po përpiqen të rrethojn ë forcat ukrainase në lindje të vendit.

Ata janë shprehur se forcat ruse po përparojnë në drejtim të Kharkivit në veri dhe Mariupol në jug, raporton BBC.

“Forcat ruse që përparojnë nga Krimea po përpiqen të anashkalojnë Mykolaivin, derisa synojnë të lëvizin drejt perëndimit”, thuhet në njoftimin e tyre.