Borrell: Dënoj sulmet e Izraelit në Bregun Perëndimor

Shefi i BE-së për politikë të jashtme dhe siguri, Josep Borrell
Shefi i BE-së për politikë të jashtme dhe siguri, Josep Borrell

Diplomati i Bashkimi Evropian, Joseph Borrell shprehu shqetësim të madh për sulmet e izraelitëve kundër palestinezëve, të cilat ai i dënoi me vendosmëri. Pas një sërë kontaktesh me diplomatët më të lartë të Arabisë Saudite, Egjiptit dhe Jordanisë, Borrell përsëri bëri thirrje për një pauzë humanitare në luftë, shkruan Al Jazeera. Sulmet nga kolonët në Bregun Perëndimor të pushtuar janë rritur që nga 7 tetori. OKB-ja ka thënë se të paktën 115 palestinezë janë vrarë në dhunën në Bregun Perëndimor të pushtuar që atëherë.