Bombardimet ruse të luftës në Ukrainë, lind një vajzë në strehën e sulmeve ajrore

Banesat pas shkatrrimit në Kiev

Organizata për fëmijë, UNICEF, ka bërë të ditur se një foshnje me emrin, Mia, ka lindur gjatë bombardimeve të Rusisë në Kiev të Ukrainës.

Nënat e saj, Svitlana, është zgjuar nga dhimbjen dhe së bashku me burrin e saj janë përballur me granatimet për të shkuar të makina e deri tek ambulance më e afërt.

“Gjatë lindjes dëgjova shpërthime jashtë dritares,” thotë ajo.

“Kam mbajtur dorën e burrit tim që të mos frikësohem aq shumë”.

UNICEF ka bërë të ditur se pasi Mia lindi, Svitlana kishte vetëm disa minuta për t’u veshur, për të paketuar gjërat dhe për të zbritur në bodrum për siguri.

“Prioriteti ishte shpëtimi i jetës së foshnjës”.

Svitlana thotë se aktualisht po i kalon netët e saj në një makinë në parkingun poshtë shtëpisë së saj.

Ndërsa familjet përballen me stresin e konfliktit dhe COVID-19, UNICEF po punon për të ofruar furnizime që shpëtojnë jetën.