Biden: Putin është një kriminel lufte

Presidenti i SHBA-së Joe Biden dhe presidenti i Rusisë Vladimir Putin

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden e ka quajtur për herë të parë “kriminel lufte”, presidentin rus, Vladimir Putin.

Deri më tani, administrata e kishte shmangur përdorimin e frazës, përfshirë edhe kur ishte pyetur drejtpërdrejt.

Duke folur me gazetarët pas një ngjarjeje në Shtëpinë e Bardhë të mërkurën, Biden tha: “Unë mendoj se ai është një kriminel lufte”, raporton BBC.

Më herët të mërkurën, Sekretari i Shtetit, Antony Blinken, kishte thënë se SHBA-ja “po dukej shumë e vështirë” për të përcaktuar nëse forcat ruse synojnë qëllimisht civilët.

Ukraina i ka kërkuar Hagës që të hetojë Rusinë për krime lufte.