Biden: Izraeli duhet të mbrohet, por të respektojë ligjet e luftës

“Zemërimi i Izraelit pas sulmeve mizore është i kuptueshëm, Izraeli ka të drejtën dhe detyrën për të mbrojtur veten dhe ne do të sigurojmë që ai të ketë mjetet e nevojshme. Është gjithashtu e vërtetë që Hamasi nuk përfaqëson popullin palestinez”. Kështu u shpreh presidenti i SHBA, Joe Biden, tha këtë në një konferencë shtypi në Shtëpinë e Bardhë me kryeministrin australian, duke përsëritur ftesën drejtuar Izraelit për të vepruar “në përputhje me ligjet e luftës“.