BE vazhdon të dërgojë ndihma drejt Ukrainës

Teksa lufta në Ukrainë po zhvillohet shtet e Evropës po vazhdojnë të dërgojnë ndihma.

Vetëm ditët e fundit Ukraina mori armët e BE-së me vlerë 450 milionë euro.

Norvegjia dhuroi rreth 230 milionë dollarë për ndihma humanitare, derisa 110 milionë euro i dhuroi Italia.

Belgjika i dërgoi 3 mijë makina dhe 200 nga armë antitank, kurse Gjermani e ndihmoi Ukrainën, duke i dhuruar 500 raketa Stinger

Edhe Republika Çeke dhe Suedia dërguan ndihma drejt Ukrainës, ku Çekia dhuroi 18 milionë dollar dhe Suedi me 5 mijë armë antitank.

Лише за минулу добу Україна отримала:
ЄС–летзброя на 450 млн євро
Норвегія–230 млн дол гумдопомоги
Італія–110 млн євро
Австралія–летвійськ допомога
Бельгія–3 тис авт гвинтівок і 200 од протитанк зброї
Німеччина–500 ракет Stinger
Чехія–на 18 млн дол
Швеція–5 тис протитанк зброї pic.twitter.com/WEaop1png9

— Верховна Рада України (@verkhovna_rada) March 1, 2022

Të martën po zhvillohet dita e gjashtë e luftimeve ndemjet Ukrainës dhe Rusisë./Shqip.com