BE planifikon të bllokojë Rusin në të gjitha platformat, duke përfshirë satelitin dhe internetin

Bashkimi Evropian

Bashkimi Evropian njoftuar se planifikon të bllokojë Rusinë nga të gjitha platformat, duke përfshirë satelitin dhe internetin, shkruan The Guardian.

Komisioneri francez, Thierry Breton tha se nuk ka vend për propagandën ruse të luftës në hapësirën tonë të informacionit.

Një ndalim i BE-së mund të rezultojë gjithashtu në mbylljen e stacionit në MB, por kjo varet nëse Brukseli mund të udhëzojë kompaninë satelitore luksemburgase, SES/Astra që të heqë shërbimet RT-së.

Sipas The Guardian as Sky dhe as SES nuk mund ta heqin ligjërisht RT pa e ndryshimin e rregullores ose ligjit.

Vendimi i BE-së për të bllokuar RT-së vjen pasi Google, Facebook dhe YouTube të gjithë morën masa për të kufizuar e shpërndarjen e informacionit nga Rusia./Shqip.com