BBC: Rusët ndjejnë ndikimin e izolimit ndërkombëtar

Kremlini po përpiqet të zbusë efektet e sanksioneve perëndimore, shkruan BBC.

Tregtimi e Moskës do të pezullohet pjesërisht të mërkurën, dhe njerëzit me llogari bankare në valutë të huaj tani përballen me një kufi se sa para mund të tërheqin.

Por rusët mund ta shohin se vendi i tyre është gjithnjë e më i izoluar.

Disa dyqane perëndimore tashmë janë mbyllur dhe tani Starbucks, l’Oreal, Coca-Cola dhe Pepsi njoftuan se po tërhiqen nga Rusia.

Kështu ka bërë edhe McDonalds, i cili për shumë simbolizoi një marrëdhënie të re me Perëndimin kur hapi restorantin e tij të parë ndërsa perdja e hekurt u shemb, shkruan BBC.

Presidenti, Vladimir Putin kontrollon atë që qytetarët e tij shohin, dëgjojnë dhe lexojnë për atë që ai e quan “operacioni i tij special ushtarak” në Ukrainë – dhe shumë rusë e mbështesin atë.