Banorët e Kievit po kërkojnë strehim

Banorët e Ukrainës në Kiev – po kërkojnë strehim.

Ata po ikin nga qyteti, ndërsa kryeqyteti i Ukrainës është goditur nga bombat e para që nga Lufta e Dytë Botërore.

Me sirenat e sulmit ajror që tingëllojnë në të gjithë Kievin, ka dy situata krejtësisht të ndryshme në rrugët e qytetit këtë mëngjes.

Njëri prej tyre është çuditërisht i nënshtruar. Shumë njerëz do të vazhdojnë të punojnë normalisht – duke ecur nëpër rrugë dhe duke hipur në autobusë.

Gjendja tjetër është urgjente. Shumë njerëz kanë nxituar drejt strehimoreve të sulmeve ajrore ose stacioneve të metrosë për t’u strehuar.
Të tjerë po krijojnë radhë të gjata në banka, supermarkete dhe pika karburanti.

Disa po marrin makinat e tyre dhe po ikin në perëndim. /Shqip.com