Abu Mazen: Dielli i lirisë dhe shteti i pavarur palestinez po vjen

“Dielli i lirisë dhe shteti i pavarur me Jerusalemin Lindor si kryeqytet po vjen në mënyrë të pashmangshme dhe madje është afër”. Presidenti Abu Mazen e tha këtë në fjalimin e tij për Krishtlindje, të cituar nga agjencia Wafa. “Lumi i gjakut, sakrificat e mëdha, vuajtjet dhe qëndrueshmëria heroike e popullit tonë në tokën e tyre është – shtoi ai – rruga drejt lirisë dhe dinjitetit”. Abu Mazen tha se palestinezët “do të vazhdojnë luftën për të arritur të drejtat legjitime për të jetuar në tokën e Palestinës, në një shtet të lirë, të pavarur dhe plotësisht sovran”.