Lajme

Lajçak flet për takimin e fundit të kryenegociatorëve

I dërguari i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, mbrëmë ka shkruar në Facebook për agjendën e javës së kaluar ku ishte përfshirë edhe takimi në nivel kryenegociatorësh, Besnik Bislimi si përfaqësues i Kosovës dhe Petar Petkoviq si përfaqësues i Serbisë, gjashtë ditë më parë.

Ai ka thënë se kanë rënë dakord për hapat e ardhshëm konkretë, po që nuk ka pasur përparim për zbatimin e marrëveshjes në mes Kosovës dhe Serbisë.

Lajçak të hënën vonë ka thënë se ka nisur vizitën e tij në Londër, duke treguar se ka pasur vizitë në Bruksel e Madrid.

“Sapo fillova vizitën time në Londër pas një jave të ngarkuar, e cila filloi në Bruksel dhe përfundoi në Madrid. Në Bruksel, prita Kryenegociatorët e Kosovës dhe Serbisë për të ndjekur takimin e nivelit të lartë nga java e kaluar. Pas më shumë se shtatë orësh diskutime intensive, ramë dakord për hapat e ardhshëm konkretë mbi disa çështje praktike. Fatkeqësisht, nuk arritëm të bëjmë përparim në pamjen e madhe – zbatimin e Marrëveshjes për Rrugën drejt Normalizimit”.

“Nga Brukseli, udhëtova në Madrid për të marrë pjesë në takimin inaugurues të Grupit të Nivelit të Lartë të Forumit Ekonomik Botëror mbi Ndërvarësinë Strategjike dhe Takimin Vjetor të Këshillit Evropian për Marrëdhëniet me Jashtë. Të dy ngjarjet ishin jashtëzakonisht të dobishme për diskutimin e kursit të politikës evropiane dhe shkëmbimin e ideve me ekspertë dhe praktikues të politikave. Gjatë aktiviteteve, gjithashtu pata mundësinë të ritakohem me shumë nga kolegët dhe miqtë e mi të mirë. Njëherë në Madrid, gjithashtu shfrytëzova qëndrimin tim për të diskutuar zhvillimet në Ballkanin Perëndimor me Sekretarin Shtetëror për Çështjet Evropiane të Spanjës”, ka shkruar Lajçak.

/Shqip.com