Lajme

Kurti dhe shefi i Misionit të OSBE-së, flasin për procesin e zgjedhjeve në veri

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka pritur në takim, Shefin e Misionit të OSBE-së në Kosovë, Michael Davenport, me të cilin biseduan për bashkëpunimin ndërmjet Qeverisë së Republikës së Kosovës dhe zyrës së OSBE-së, në Kosovë.

Në njoftimin e zyrës së kryeministrit thuhet se gjatë takimit ata diskutuan për procesin e zgjedhjeve të parakohshme në komunat në veri të Kosovës.

“Me ç’rast Kryeministri shprehu falënderimin e tij për mbështetjen e OSBE-së në adresimin e legjislacionit sekondar në lidhje me nenin 72 të Ligjit për vetëqeverisje lokale”, thuhet në njoftim.

Në takim, u bisedua edhe për integrimin e komuniteteve jo-shumicë dhe pengesat me të cilat ballafaqohen.

Në lidhje me këtë, Kryeministri Kurti shprehu shqetësimin e tij në lidhje më kërcënimet dhe frikësimet nga Beogradi dhe strukturat ilegale ndaj policëve të rinj nga komuniteti serb të angazhuar së fundmi në Policinë e Kosovës.

/Shqip.com